Bağlarbaşı Mh. Şehzade Sk. No:2A Maltepe/İstanbul
0216 389 72 83         0530 909 00 83         TEKLİF AL
tr

Elektrik ve Topraklama Ölcumu

Anasayfa » Elektrik ve Topraklama Ölcumu

Elektrik ve Topraklama Ölçümlerimiz;

-> Elektrik Tesisatı Topraklama Ölçümü
-> Elektrik Panosu Topraklama Ölçümü
-> Makine gövde Topraklama Ölçümü
-> Jenaratör Topraklama Ölçümü
-> Paratoner Topraklama Ölçümü
-> Elektrik Trafosu Yağ Testi
-> Aydınlık Şiddeti Ölçümü
-> Harmonik Ölçüm

Gövde Topraklamaları

İşyerlerinde bulunan ve elektrik ile çalışan tüm makine ve tezgahların gövde topraklamaları yapılacak tesisatın uygunluğu yetkili elektrikçi tarafından her sene ölçülüp belgelendirilecektir. Bilgisayarlarınız, elektronik cihazlarınız ve bütün binanız her bir metal
aksamına varıncaya kadar topraklanmış olmalıdır.

Bu size bir çok fayda sağlar; Önce sizin can güvenliğiniz gelir. Topraklama sizi elektrik çarpmalarına karşı korur.

Yıldırımların oluşturduğu ani yüksek gerilimler önceden belirlemiş olduğunuz yolu takip ederek toprağa akar ve ne size ne de herhangi bir cihazınıza zarar vermez.

Elektrik kablolarında ve cihazlarda oluşan manyetik atlamalar topraklama sayesinde hiçbir cihazınıza zarar vermez.
Yüksek bedeller ödeyerek yapmış olduğunuz hassas elektronik cihaz yatırımlarınızı elektrik kaçaklarının neden olacağı zararlardan koruyabilirsiniz.

Topraklanmış bir sistemde çalışan cihazlarınız sorunsuz çalışacağından daha verimli sonuçlar elde edersiniz.

Elektrik Tesislerinde Topraklama Yönetmeliği;

Madde 8

4) TT sistemleri:
i) Aynı koruma düzeni ile ortak korunan açıktaki bütün iletken bölümler, koruma iletkenleri ile birlikte bu gibi bölümlerin tümü için ortak olan bir topraklayıcıya bağlanmalıdır. Birkaç koruma düzeninin seri bağlı olarak kullanılması durumunda, bu kural, her bir düzen tarafından korunan açıktaki iletken bölümlerin hepsine ayrı ayrı uygulanır.Nötr noktası veya bu mevcut değilse her bir generatör veya transformatör merkezinin bir faz iletkeni topraklanmalıdır.

Madde 10-c

2) Koruma iletkenlerinin, ana ve tamamlayıcı potansiyel dengeleme iletkenleri bağlantılarının sürekliliğinin ölçülmesi ve denetlenmesi: Koruma iletkenlerinin, ana ve tamamlayıcı potansiyel dengeleme iletkenleri bağlantılarının sürekliliğini bir deneyle ölçmek ve denetlemek zorunludur. Bu deneyin, en az 0,2 A’lik akım verecek ve boşta çalışma gerilimi 4 V ile 24 V arasındaki d.a. veya a.a. olan bir besleme kaynağı ile yapılması tavsiye edilir (Şekil-8a’ya bakınız). Tavsiye edilen en büyük direnç değeri, koruma iletkenleri için < 1 Ω, potansiyel dengeleme iletkenleri için < 0,1 Ω’dur.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
Whatsapp
Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1
Hemen Ara