Kaynak Operatörü Belgesi
İçindekiler
kaynak operatörü belgesi
Bu mesleki yeterlilik Eğitimi Kaynak Operatörü Belgesi niteliklerinin belirlenmesi ve sertifikalandırılması amacıyla hazırlanmıştır. Bu açıdan Kaynak Operatörü bilgi, beceri ve davranışlarının tanımlanması amaçlanmıştır.
Kaynak Operatörü Yeterlilik Belgesi
Meslek Standartları, bir mesleğin gereksinimlerinin kabul edilebilir standartlarda gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan asgari bilgi, beceri, tutum ve eylemleri gösteren kurallardır. Meslek şartları çalışanlar ve işverenler bir mesleğin başarı ile yürütülebilmesi için gerekli olan nitelikler ve o meslekte yeterlilik belgesi alabilmek için yapılacak sınavlarda aranacak ölçme ve değerlendirme kriterleri hakkında fikir sahibi olmanızı sağlamaktır. Meslek Standartları genel olarak aşağıdaki başlıkları içermektedir
- Standardın hazırlandığı seviye için yaygın olarak kullanılan mesleki unvan ve tanımlar
- Bir mesleğin icralarını uygun olarak yerine getirmek için kişinin yapması gereken işlem ve görevler
- Genel olarak kullanılan araç, gereç ve ekipmanlar
- Bir mesleğin gereksinimlerini uygun şekilde yerine getirebilmek için kişinin sahip olması gereken genel bilgi, beceri, tutum ve davranışlar
- Mesleğin uzmanlık dalları ile birlikte mevcut durumu ve gelecekte göstereceği eğilimler.
11UY0016-4/02 Kaynak Operatörü (Seviye 4)
-
A1 Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği
-
B1 Gaz Korumasız Özlü Tel Elektrotla Ark Kaynağı (114)
-
B2 Metal-Ark Asal Gaz Kaynağı (MIG Kaynağı) (131)
-
B3 Metal-Ark Asal Gaz Kaynağı (MAG Kaynağı) (135)
-
B4 Aktif Koruyucu Gazla Özlü Tel Metal-Ark Kaynağı (136)
-
B5 Tungsten Asal Gaz Ark Kaynağı (TIG Kaynağı) (141)
Mesleki Eğitim Belgesi ile İlgilenen Adaylar için gerekli evraklar :
- Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu
- 2 adet fotoğraf
- Sınav ücretinin yatırıldığına dair (online veya şubeden alınmış) banka dekontu veya bankamatik makbuzu
- Nüfus cüzdan fotokopisi
Detaylı bilgi ve belge fiyatları için bizimle ile iletişime geçebilirsiniz.
Kaynak Operatörü Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır?
Sertifika almak için öncelikle Türk Akreditasyon kuruluşu tarafından Akredite olmuş ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlara bireyler tarafından başvuru yapılması gerekmektedir. Yapılan bu başvuru akabinde belli bir süre kursiyerler incelendikten sonra başvurunun onaylanıp onaylanmadığını yetkili kuruluşlar tarafından sizlerden alınan iletişim bilgileriniz (e-posta veya sms) ile size iletirler. Bu süreçte başvurunuz kesinlikle onaylanmalıdır. Başvurunuz onaylandıktan sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen tarih ve saatlerde yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu tarafından sınav ve değerlendirme işlemleri gerçekleştirilir. Sınavlar ve değerlendirmeler bittiği zaman eğer başarılı bir not aldıysanız size Mesleki Yeterlilik Kurumunun onayı ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi verilir ve böylece Mesleki Yeterlilik Belgelerini alırsınız.
Kaynak Operatörü Yeterlilik Belgesi ve Ulusal Yeterlilik
Ulusal mesleki yeterliliklere göre yapılan teorik ve performansa dayalı sınavlarda başarılı olmuş olan kişi ve ya kişilere MYK tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi ve aynı şekilde geçerliliği bulunan her yerde yanınızda bulunduracağınız taşınabilir kart tipi adı verilen MYK Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı Verilmektedir.